ZAVESE U TRENDU

Kada se radi o zavesama, teško je odrediti šta je moderno, a šta ne. Može se govoriti jedino o novitetima na tržištu. Ove sezone aktuelni su fini materijali poput svile, baršuna, satena i pliša koji unose toplinu u ambijent, pa se posebno preporučuju za dnevni boravak i spavaću sobu. Uz elegantne zavese i draperije uklapaju se klasični modeli garnišni, zidni ili plafonski

Nakon dominacije šarenih i veselih modela zavesa i draperija od najrazličitijih materijala, koji su u enterijerima zastupljeni gotovo deceniju, dekorateri su u modu vratili klasičnu eleganciju. Novi trend će sigurno biti aktuelan u narednih nekoliko godina i značajno će da promeni estetski identitet modernih stanova. Zavese i draperije ostavljaju jači utisak nego što možda pretpostavljate, istraživanja pokazuju da posle zidova, garderobera i garnitura za sedenje, najviše privlače poglede. Jednobojni modeli se lakše kombinuju uz nameštaj i ostale detalje i harmoničnije uklapaju u enterijer. I vrlina i mana im je što tkanina, od koje su izrađeni, odmah dolazi do izražaja, pa vodite računa da bude kvalitetna, posebno kada su draperije u pitanju. Ove sezone aktuelni su fini materijali poput svile, baršuna, satena i pliša koji unose toplinu u ambijent, pa se posebno preporučuju za dnevni boravak i spavaću sobu. Kada su boje u pitanju, u modi je ljubičasta, bordo, srebrna, metalik plava, bež i siva. Za one koji ne vole jednobojne modele ili im deluju dosadno u dekoru, stručnjaci preporučuju dvobojne, ali uz dominaciju jedne nijanse. Uz elegantne zavese i draperije uklapaju se klasični modeli garnišni, zidni ili plafonski. Za dečije sobe i mladalačke ambijente preporučuju se jednobojne tanke providne zavese veselih boja kao što je narandžasta, pink ili kivi zelena.

Danas su svakako najtraženiji “paketo” i “panel” sistemi. Kod “paket” i “panel” mehanizama bitno je napomenuti da je utrošak tkanine manji, ali cena mehanizma nešto je veća od klasičnih garnišni. Sa dobro odabranim zavesama nećete imati potrebu da ih menjate sa godišnjim dobima; one su deo enterijera isto kao i ostali nameštaj i treba da vam posluže dugi niz godina. U svakom slučaju, ukoliko je Vaš nameštaj moderan i ravnih linija, preovladavaju pastelni tonovi ili želite više dnevne svetlosti u prostoru, isplati se odlučiti za “pakete” i “panele”.

[huge_it_gallery id=”6″]

CENOVNIK