Sjajne ideje za nove zavese: uspele kombinacije i neobični detalji

  • by

U zavisnosti od materijala, boja i modela, zavese mogu doneti dašak stila i elegancije. Uz male novine klasičnih, elegantnih, šarenih ili pastelnih dezena obogatićete Vaš prostor!

Klasični i elegantni modeli

Modeli zavesa koji odišu elegancijom će se savršeno uklopiti uz unikatan, stilski nameštaj. Dugački, teški materijali, na kojima preovlađuju zagasite nijanse i grube teksture predstavlju spoj savremenog i tradicionalnog. Ako birate ovakve komade, obratite pažnju na detalje. Draperije od teških materijala koji padaju u slojevima kao i ukrasi neobične izrade, od drveta i metala su pravi pogodak!

Neutralne i pastelne boje 

Ako volite minimalizam, volećete ove zavese! Jednostavnog dizajna, nežne i prozračne, lako će se uklopiti u svaki prostor. Na njima preovladavaju neutralne i pastelne boje – drap, svetla braon, siva, mint zelena… Ove zavese poseduju elegantnu liniju, pa će se uz njih savršeno uklopiti garnišne koje bi trebalo da budu u istoj boji.

Šareni dezeni

Jarke i vedre boje daju svežinu našem domu. Ako ste ljubitelj ovih veselih i upadljivih zavesa, morate povesti računa o detaljima, kako vaš enterijer ne bi bio previše šaren. Lagane garnišne od metala, koje se završavaju malim ukrasom su sve što vam je potrebno. Koristite jednobojne paspul trake kojima ćete smiriti kontrast boja.