zavese, i, draperije, komplet, kompleti, za, dnevnu, sobu, dnevne, sobe, dnevni, boravak, spavaću, spavaće, kuhinju, kuhinjske, kuhinje

zavese, draperi, draperije, dekori, slike, katalog, primeri, ideje, saveti, uredjenje, enterijera, kuće, vile, stana, opremanje, hotela, cena, cene, cenovnik

Nije važno samo kupiti zavesu i zakačiti je za 5 minuta. Ukoliko pogrešite dužinu, ne ispeglate je ili ne zakačite lepo, Vaš dom izgledaće neuredno i zarozano. Evo najčešćih grešaka prilikom kačenja zavesa…

Pre kupovine ne merite dimenzije prozora

Prva stvar koju treba da uradite pre nego što kupite zavese je da izmerite prozore i razmislite kakve zavese želite i koje dužine one treba da budu, pa tek onda da se zaputite u prodavnicu. Na taj način znaćete šta da tražite i manje su verovatnoće da ćete pogrešiti.

Kačite zavese previse nisko

Ukoliko imate mali stan ili garsonjeru i kačite zavese nisko, vaš prostor izgledaće još manje. Zavesu zakačite što bliže plafonu kako bi prostor dobio na veličini. U sobi prosečnih dimenzija, idealno je da zavesa ne bude niže od 5 cm od tavanice ili donje ivice plafonske lajsne (ako je imate).

Kupujete prekratke zavese

Duge zavese do poda daće vašem domu dašak luksuza, ali i vizuelno izdužiti prostoriju. Ukoliko želite da kupite draperije, dizajneri savetuju da budu dužine do poda, jer ćete ih lako porubiti – ako za to bude potrebe.

Izbegavate peglu

Izgužvane zavese deluju neuredno, a samim tim i vaš dom delovaće tako. Pre nego što ih zakačite, uzmite peglu u ruke i lepo ispeglajte zavesu.

Zaboravljate na garnišne

Kada birate draperije morate misliti i na garnišnu. Ukoliko su vaše zavese teške, potrebno je da izaberete masivnije i jače garnišne koje će izdržati teret. Mislite i na stil, u skladu sam Vašim enterijerom i izabranom zavesom, kupite lepu garnišnu tako da Vaš prozor izgleda elegantno i ukusno.

CENOVNIK